RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

16 вересня

Всі новини

Португалія зобов'язується надати Україні 220 млн євро в 2024 та в 2025 роках

У 2024 році допомога Україні від Португалії сягне 220 мільйонів євро. Прем'єр-міністр Португалії Луїс Монтенегро зобов'язується повторно надати фінансову підтримку в такому ж обсязі і в 2025 році.

Про це йдеться в повідомленні від JN.

За його словами, в рамках зусиль союзників НАТО щодо інвестування в безпеку і оборону, "... великий фінансовий внесок також передбачений в цій міжнародній коаліції навколо військової, гуманітарної, політичної та економічної підтримки України". Прем'єр-міністр Португалії зауважив, що лише за цей рік рівень підтримки країни сягне у понад 220 мільйонів євро, який Монтенегро збирається повторно надати Україні наступного року:

"Лише цього року, за нашими оцінками, ми зможемо досягти обсягу підтримки в розмірі понад 220 мільйонів євро, який буде повторено наступного року, і все це в рамках того остаточного врегулювання, яке буде встановлено на цьому саміті".

Також зауважується, що на саміті НАТО Монтенегро підтвердив своє зобов'язання, взяте наприкінці червня, представити план досягнення Португалією інвестицій в безпеку і оборону на рівні 2% від її валового внутрішнього продукту (ВВП) до 2029 року. Щодо цього він сказав:

"У нас є зобов'язання, яке я вчора формалізував у листі, надісланому генеральному секретарю НАТО, про те, що 2% наших бюджетних витрат на оборону буде досягнуто на рік раніше, ніж планувалося, у 2029 році".

Читайте також в "Апостроф", як на полях саміту НАТО у Вашингтоні прем’єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон повідомив про виділення допомоги Україні на суму 16 млн новозеландських доларів (9,8 млн доларів США).