RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Санкції Кремля: стало відомо, як Кремль нишком ударив Ахметова і Коломойського

У Москві вирішили не завдавати безпосереднього санкційного удару по українським олігархам, а підпорядкувати їх, ударивши нишком.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Як відомо, 1 листопада Москва оприлюднила антиукраїнський санкційний список, в якому не виявилося Ігоря Коломойського, Ріната Ахметова чи Дмитра Фірташа.

Втім, як виявилося, в списку знайшлося місце для людей, які керують їхнім бізнесом.

Так, в список потрапив бізнес-партнер Коломойського - Геннадій Боголюбов. Крім того, під санкції потрапили і інші "приватівці" - Геннадій Корбан і Олексій Мартинов. Під російські санкції також потрапило і їх підприємство "Дніпроазот".

Найбагатшого українця - Ріната Ахметова - в Росії також вирішили не чіпати особисто. Втім, під санкції потрапили близькі до нього люди. Зокрема, мова йде про гендиректора та голову правління ключової компанії Ахметова "Метінвест" Юрія Риженкова.

Також постраждав і спільний актив Ахметова і Коломойського - ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" та інші підприємства бізнесмена.

Фінансовий експерт Олексій Кущ заявив "Апострофу", що, таким чином, ймовірно, Кремль хоче підпорядкувати собі впливових українських олігархів.

"Зараз в список вносяться окремі підприємства, але не вносяться великі персоналії, а далі - будуть дивитися на їхню поведінку", - зазначив він.

Докладний аналіз щодо введених проти України санкцій читайте в матеріалі "Апострофа": Жорсткий тролінг або тонкий розрахунок: чому у Путіна забули про Порошенко, Ахметова і Фірташа.