RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Місяць тому забрали на допит: власник "Софт Оіл" звинуватив податкову поліцію у викраденні людини

27 травня директор компанії "Софт Оіл" Кирило Суворов пропав і до сих пір недоступний, рідні стверджують, що його забрали на допит до податкової міліції Дніпропетровської області і утримують там.

Про це заявив власник кампанії Дмитро Олійник в інтерв'ю "Обозревателю".

"Уже три тижні ні я, ні його адвокат не можемо з ним зв'язатися", - зазначив Олійник.

Дії податкової міліції Дніпропетровської області Дмитро Олійник називає "відвертим свавіллям".

На початку травня українська компанія ТОВ "Софт Оіл" підписала контракт на постачання олії в Україні, в 20-х числах травня в Миколаїв прийшли два танкери з товаром. З дозволу і під контролем митниці в Миколаєві масло було злито, були відібрані зразки для лабораторних аналізів. 28 травня лабораторія видала висновок, що декларант правильно визначив код товару. Це повністю підтверджувало митні декларації на імпорт. Була оплачена перша частина зборів до бюджету в розмірі 8 млн грн. Однак за день до цього директор компанії просто зник, а вантаж виявився заблокований за клопотанням Податкової міліції Дніпропетровської області.

"Кирило Суворов продовжує сидіти під замком у податкових міліціонерів третій тиждень. Адвокат звертався до слідчого і до прокурора, з вимогою надати доступ до клієнта для надання правової допомоги. Ці законні вимоги проігнорували ... Ми вже заплатили за розмитнення близько 8 млн гривень, і повинні були оплатити в бюджет ще 34 млн гривень, однак через свавілля податкової міліції ці платежі заблоковані. Підім'явши під себе прокуратуру Дніпропетровської області, Сергій Пеньков (перший заступник керівника ДФС в Дніпропетровській області - "Апостроф") вважає себе "місцевим царем" і вирішує, кому з бізнесменів дихати, а кому померти", - підкреслив Олійник.

Причиною тиску на свою компанію, викрадення директора, і блокування вантажу на митниці, Дмитро Олійник називає вимагання фіскальних органів.

"На нас виходили посередники, як ми розуміємо, від Пенькова і пропонували "допомогу" у вирішенні проблеми за істотну подяку. Але я відкинув такий формат вирішення проблеми і жорстко вимагаю повернути Кирила і залишити компанію в спокої", - заявив бізнесмен.

На думку бізнесмена, події останніх днів і тижнів свідчать, що тільки відсторонення керівництва податкової міліції, і ліквідація цієї служби не тільки де-юре, але і де-факто, може покласти край відвертому беззаконню.