RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Рейдери діють разом з чиновниками: підприємець розповів про атаки на бізнес у Київській області

В Обухівському районі Київської області рейдери за кілька років вчинили кілька атак на підприємство з перевалки річкового піску.

Про це розповів директор ТОВ "Семфолт" Семен Коширенков, передає "Резонанс".

Так, за його словами, найбільш серйозна атака сталася, коли до правоохоронців надійшла заява про нібито "незаконний видобуток піску" його підприємством, після цього його роботу заблокували невідомі.

"Найгостріша атака на підприємство сталася у грудні 2016 року, коли до правоохоронців надійшла ще одна заява – що ми начебто незаконно видобуваємо пісок, але "Семфлот" взагалі не займається видобуванням піску. 28 грудня 2016 року на майданчик приїхали невідомі люди у білих накидках з емблемою правозахисної організації "СТОП КОРУПЦІЇ" і заблокували виходи та виїзди з території підприємства. Згодом на підприємство прибула важка артилерія, яку очолювали прокурор Обухівського району Києво-Святошинської прокуратури Дмитро Житник, тодішній голова РДА Олександр Туренко та, на той момент, керівник районної поліції Денис Ярославський. Наш навантажувач відправили на штрафмайданчик. Наступного дня, коли я проїжджав біля штрафмайданчика, я побачив, що від мого навантажувача залишилася лише купа металобрухту – він згорів в результаті підпалу, що підтвердила відповідна експертиза", – розповів Коширенков.

Коширенков також вказав на інші протиправні дії з боку правоохоронців та місцевої влади, вже у нинішньому році.

"17 жовтня цього року наше підприємство знову пережило черговий "наїзд". На територію підприємства прибули співробітники місцевої поліції та провели ще один обшук, в результаті якого вилучили з майданчика розвантажувальні крани, баржу та пісок. Через декілька днів секретарю Української міської ради було надіслано лист від асоціації"Підприємства-надрокористувачі"Нерудні надра України" (засновниками даного підприємства є ПАТ "Київський річковий порт", який фактично контролює Юрій Бродський), в якому вони просять здійснити перевірку мого підприємства. А вже через три дні виконуюча обов’язки голови Української міської ради Тетяна Кучер "посприяла" організації позапланової перевірки з боку архітектурно-будівельного відділу міської ради", – додав підприємець.

Семен Коширенков обурився через поведінку місцевих чиновників в умовах зміни вищого керівництва держави.

"Ситуація виглядає так, ніби міська влада відпрацьовує замовлення від третіх осіб, які намагаються задовільнити власні бізнес-інтереси у достатньо специфічний спосіб, який не відповідає принципам законності. Президент Володимир Зеленський багато говорить про залучення інвестицій та підтримку бізнесу, але про які інвестиції можна говорити, коли абсолютна більшість так званих "чиновників" продовжує жити по-старому?", – сказав Коширенков.