RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Авіазавод "Мотор-Січ" продали Китаю: з'явилися деталі угоди

Президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв підтвердив продаж акцій підприємства китайським компаніям.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інформагентство "Укрінформ".

"Я міг закрити завод, міг скоротити кількість працівників. Така проблема стояла переді мною. Ми вирішили знайти інвестора. Нам підказали, хто інвестор, ми поїхали і поговорили з Китаєм. Власники акцій продали їх через нашу біржу. І я свої продав акції", - сказав Богуслаєв.

За його словами, разом з покупкою акцій китайці зобов'язалися інвестувати в завод протягом двох років 250 млн доларів.

"Вони (інвестори - ред.) нам 100 млн доларів дали. Ось це все (складання гвинтокрилів - ред.) робиться китайським коштом. Або б цього не було, а був би склад металу. Ще 150 млн доларів прийдуть в наступному році. Якби ми їх не знайшли, то ви б тут не стояли, і я б з вами не розмовляв", - зазначив Богуслаєв.

Нагадаємо, китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group купили більше 50% акцій компанії "Мотор Січ". Проти придбання акцій "Мотор Січ" виступали США. Там стверджували, що це буде сприяти нарощуванню військових сил Китаю.

ПАТ "Мотор Січ" є одним з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Продукція підприємства поставляється в більш ніж 100 країн світу.

Як повідомляв "Апостроф", Китай намагається заволодіти українськими авіаційними технологіями.