RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

​На в'їздах до Києва почалося “Велике будівництво” нових розв'язок – біля Стоянки, Чабанів та Віти-Поштової

У передмістях Києва розпочалося будівництво трьох транспортних розв’язок у рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”. Роботи планують завершити за два роки.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби “Укравтодору”. Як зазначається, “облаштування розв’язок є необхідним безпековим рішенням на міжнародних трасах”.

Одразу дві розв'язки з'являться на трасі M-05 Київ – Одеса – біля населених пунктів Чабани та Віта-Поштова. Ще одна нова розв'язка перед столицею з'явиться на трасі M-06 Київ-Чоп – біля села Стоянка.

Розв’язки на в’їзді до столиці необхідні, аби забезпечити безпечний розподіл транспортних потоків, розвантажити транспортні вузли на міжнародних трасах та забезпечити безпеку руху в місцях концентрації транспорту поблизу столиці.

“Хаотична забудова Києва та його передмість, відсутність у столиці реального Генплану є причинами транспортного колапсу на підходах до столиці, які одночасно є міжнародними транспортними коридорами та щоденними маршрутами жителів агломерації. Спорудження розв’язок є необхідним рішенням для забезпечення безпеки руху. На жаль, ми так і не отримали вчасного рішення Києва щодо відведення землі під розв’язки у Білогородці та Чайках. У наслідку буде збудовано 3 замість запланованих 5 розв’язок. Системним вирішенням проблеми стане завершення будівництва Київської обхідної дороги”, – розповів голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Будівництво проводиться у рамках проєкту “Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва” за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ)/Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Підрядником виступає азербайджанська компанія Euro-Asian Construction Corporation “Evrascon”. Роботи ведуться під наглядом німецької компанії “Kocks Consult GmbH”.

Наразі на трасі М-05 Київ-Одеса км 15+390 (с. Чабани) вже завершили підготовчі роботи. Робочі влаштовують пальові фундаменти та споруджують опори естакади. На трасі М-06 Київ – Чоп км 21+767 (Стоянка) виконали частину земляних робіт та влаштовують бетонне огородження на естакаді. Підрядник планує приступити до активної фази реалізації проєкту у другій половині квітня.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що до кінця 2023 року планується відновити всю мережу (більше 20 тис. км) загальнодержавних доріг.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: