RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Звинувачення по відношенню до "GlobalMoney" не мають жодного доказу - посадовець АМКУ

АМКУ проводив перевірку звинувачень компанії, які поширюють у ЗМІ та не знайшов доказів щодо роботи компанії на окупованих територіях. Це підтвердили в Головному слідчому управлінні Нацполіції – "щодо перелічених кримінальних проваджень, було встановлено відсутність причетності ТОВ "Глобал Мані" до них".

Про це у своєму блозі написав Голова Північного міжобласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

"Саме тому, у строгій відповідності до закону, оштрафували іншу компанію – конкурента, яка розповсюджувала наклеп. Який порушив конкурентне законодавство шляхом поширення неправдивих, неточних відомостей, пов'язаних з діяльністю конкурента – які завдали або могли завдати шкоди діловій репутації суб'єкта господарювання" – зазначив Хмельницький.

Йдеться про рішення АМКУ щодо штрафу у розмірі 68 тис. гривень накладеного на ПАТ "Айбокс Банк" через поширення недостовірної інформації про Global Money. Хмельницький зазначив, що рішення комітету базується виключно на фактах і не зміниться від пікетів, обурливих дзвінків чи публікацій політологів.

"За час роботи в АМКУ я вже почав звикати до спроб тиснути на рішення Північного тервідділення. Були пікети, були бандитські погрози в кабінеті. Вимога завжди була одна: "закрити очі" на закон. Сьогодні до колекції додався новий артефакт: звинувачення в "підтримці сепаратистів".

Голова Північного міжобласного територіального відділення АМКУ порадив ЗМІ та політологам виконувати закон, а не вдаватись до піарних заяв та поширення недостовірної інформації.

Раніше у GlobalMoney закликали громадські організації та ЗМІ не брати участі в атаках недобросовісних конкурентів та не поширювати неперевіреної інформації

Фінансова компанія "Глобал Мані" заснована у 2009 році, є власником першої в Україні ліцензії на обслуговування платежів без відкриття рахунка.