RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Страйк залізничників організував Ахметов, щоб не допустити підвищення тарифів - ЗМІ

Розпочатий 12 жовтня на підприємствах Укрзалізниці "італійський страйк" організовано Рінатом Ахметовим в інтересах його підприємств, для яких з 1 січня 2022 року тарифи мають підвищитися на 30%.

Про це пише "Дзеркало тижня".

У страйку беруть участь близько 900 членів "Вільної профспілки залізничників" (ВПЗУ), контрольованої Волинцем.

"Члени профспілки не приймають локомотиви в роботу згідно з діючими нормами, чіпляючись до дрібниць. Через це УЗ затримує перевезення в період пікового сезону вивезення зерна в порти для експорту. ВПЗУ і Волинець вимагають підвищити зарплату, що логічно. І чомусь - змінити правління та наглядову раду УЗ. Показово, що коли в березні 2021 року УЗ очолював лояльний до Ахметова Володимир Жмак, Волинця зарплата залізничників не цікавила. Хоча тоді вона також не росла", - уточнює журналіст.

Найбільшими вантажовідправниками УЗ на сьогодні є підприємства групи Метінвест і ДТЕК Ахметова. На перевезення руди і вугілля, вироблених їхніми підприємствами, зараз діють пільгові тарифи, які не покривають собівартості самого перевезення.

"Ймовірно, саме тому у УЗ немає грошей на підвищення зарплат", - пише видання.

Втім, за даними журналіста, керівник УЗ Олександр Камишін зараз веде переговори про підвищення зарплати з членами Профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадима Бубняка, що включає більшість співробітників УЗ. Угода може з'явитися вже протягом найближчих двох тижнів. На те, що страйк організував Ахметов, на думку журналіста, вказує те, що страйк активно висвітлюється телеканалом "Україна" Ахметова.