RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Українці збирають підписи під петицією про накладання санкцій на Олега Крота та холдинг Techiia через зв'язок з 1xBet

На сайті президента України Володимира Зеленського з’явилась електронна петиція з вимогою накласти санкції на компанії, що пов’язані з державою-агресором і підтримують російський бізнес в Україні.

Автор петиції просить Зеленського як голову Ради національної безпеки і оборони України винести на розгляд РНБО та прийняти рішення про накладання санкцій на українські та російські юридичні особи, що працюють в Україні в інтересах держави-агресора, а також щодо фізичних осіб - керівників та власників цих компаній. Йдеться про операторів грального бізнесу, які тим чи іншим чином пов’язані з російським бізнесом, в більшості випадків – зросійським букмекером 1xBet, який наразі намагається через Окружний адмінсуд міста Києва поновити свої анульовані ліцензії на роботу в Україні.

В петиції пропонуються до накладання санкцій сам російський букмекер 1xBet, його представник в Україні ТОВ "Твоя беттінгова компанія", "доньки" 1xBet, що працюють в Україні - PointLoto (ТОВ "Поінтлото" та російські ТОВ "Мелофон" і ТОВ "Селебрити"), FanSport (ТОВ "Плей Фан Інвестмент"), а також російська букмекерська контора Фонбет (російське ТОВ "Пин-ап.ру") і букмекер BetWinner, який офіційно працює в РФ.

Окрім того, накласти санкції пропонується й на український IT-холдинг Techiia, який звинувачують у просуванні 1xBet в Україні. Автор петиції пише, що Techiia тісно співпрацює з 1xBet, має з ним зв’язок, та брала участь у допомозі виходу росіян на український ринок.

"Головний юрист TECHIIA Роман Родін є рідним братом Олександра Родіна, що є директором ТОВ "Твоя беттінгова компанія" - представника 1xBet в Україні. Співзасновник TECHIIA Олег Крот в інтерв’ю bihus.info не приховує, що зацікавлений у роботі 1xBet в Україні: "Це така ж сама компанія, як багато інших, які заробляють гроші. Якщо компанія не платить у росії податки, і платитиме їх в Україні, причому великі – у чому проблема?". При цьому Крот лукавить, бо 1xBet працює в росії через свого клона 1xСтавка і сплачує податки в бюджет країни-агресора", - йдеться в петиції.

Раніше ЗМІ виявили, що головний юрист Techiia Роман Родін є рідним братом Олександра Родіна, директора ТОВ "Твоя беттінгова компанія", яка представляє в Україні 1xBet і отримувала на його роботу в Україні дві ліцензії, які після розголосу були анульовані в вересні 2022.

Окрім того, відомо, що Techiia тісно співпрацювала з 1xBet в 2021 році по напряму кіберспорту і продовжувала це робити в 2022 - вже після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про співзасновника холдингу Techiia Олега Крота стало відомо, коли він заявив, що перерахував на потреби ЗСУ60 млн доларів - один з найбільших приватних донатів на армію, про походження якого та про куди гроші були направлені Олег Крот не зміг відповісти.