RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Сергій Коровченко та Фонд Владислави Молчанової передали ЗСУ позашляховики та авто в символічному місці

Фонд Владислави Молчанової та підприємець Сергій Коровченко передали Збройним силам позашляховики й медичний всюдихід з Британії. Тепер вони служитимуть бійцям 67-ї окремої механізованої бригади, сформованої на основі Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" та 79-му прикордонному загону ДПСУ.

Фото: Військовослужбовці, благодійники та волонтери: представники 67 ОМБР ДУК ПС, 79 прикордонного загону ДПСУ, Фонду Владислави Молчанової та підприємець Сергій Коровченко

"Це був дуже нелегкий шлях. Швидку ми везли з Британії, з воєнної бази. Вчора ще вона знаходилась на кордоні Львівської області і нам довелось вночі її пригнати. Їхали всю ніч, зранку доїхали до Києва, поміняли зранку кілька деталей і ТО провели. Зараз от, без сну дістались сюди, і передаємо", - зазначив Іван Молчанов, представник фонду Владислави Молчанової.

Фото: представник фонду Владислави Молчанової Іван Молчанов

Такий медичний транспорт є унікальним у своєму роді, кажуть волонтери. Машина обладнана кисневим генератором, тому тут можна ефективно здійснювати реанімацію та безпечно евакуювати бійців.

"Це пінсгауер 6х6, особливість цієї машини в тому, що тут повний привід на всі 6 коліс... Вона має чудові якості як по прохідності, так і по транспортуванню військовослужбовців, які перебувають у важкому стані", - зазначив волонтер Микита.

Фото: В Pinzgauer встановлено обладнання для генерації кисню та інше для реанімації поранених

Фото: Швидка на базі Pinzgauer - унікальна річ для фронту

Фото: Швидка для 67 ОМБР ДУК на базі Pinzgauer 6x6

Місцем зустрічі з майбутніми власниками авто обрали паркінг торгового центру "Ретровіль", який минулого року постраждав від російської ракети.

"Місце є символічним, тому що у березні 2022 року було нанесено рф удару по торгівельно-розважальному центру Ретровіль. І було спричинено збитків більше ніж на 20 мільйонів євро. І нашою юридичною командою, яка супроводжує цю справу, була зроблена велика робота щодо збирання доказів, проведення експертиз. В результаті ми виграли судовий процес проти російської федерації. І ось, найближчим часом, ми плануємо робити конфіскацію та реалізацію активів російської федерації, в тому числі - через міжнародні інстанції", - зазначив підприємець Сергій Коровченко.

Фото: підприємець Сергій Коровченко

Зазначимо, що ця справа - унікальна історія із захисту інтересів українського бізнесу, який постраждав від російської агресії. За словами Сергія Коровченка, він планує і далі домагатися компенсацій від рф в інтересах інших українських підприємств, використовуючи цей досвід.

Військові кажуть - такий транспорт конче необхідний на фронті: "Дані автомобілі нам необхідні для того, щоб виводити з поля бою, з бою і з зони ураження, наших потерпілих та наших побратимів", - сказав молодший лейтенант батальйону забезпечення 67 ОМБр ДУК "Правий сектор" Юрій.

Військовослужбовець 79 прикордонного загону ДПСУ "Композитор" зазначив: "Наші підрозділи виконують безпосередньо завдання на лінії зіткнення, а так, як зараз важка є обстановка, складна - ці автомобілі нам дуже допоможуть, спростять перед підрозділами ДПСУ по обороні рубежів, та відбиття збройної агресії ворога".

Фото: Техніка для 67 ОМБР ДУК ПС та 79 прикордонного загону ДПСУ

Перед передачею автомобілі освятили. Тепер вони поїдуть на фронт виконувати бойові задачі та рятувати життя поранених.

Нагадаємо, раніше особистими коштами засновниці групи компаній "Stolitsa Group"Владислави Молчанової було придбано та передано для потреб 3-ї окремої штурмової бригади 100 приладів нічного бачення AGM PVS-14 3AL1.

Також наприкінці 2022 року Владислава Молчанова передала до війська 53 одиниці техніки. Броньовані автомобілі та БТРи для війська були придбані за її власні кошти.

Загалом ж від початку повномасштабного російського вторгнення Фонд Владислави Молчанової передав на потреби сил безпеки та оборони України близько 100 спеціалізованих авто.