RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Несприятлива політика Гетьманцева несе загрозливий вплив для економіки та країни - експерти

Навколо голови парламентського Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева не вщухає незадоволення з боку підприємців, представників бізнесу та громадян. Зокрема, йдеться про блокування ПДВ-накладних.

Так, у матеріалі "Главкому" журналісти наголошують, що блокування ПДВ-накладних – "гірше за шахідів", адже зловживання цією системою блокування податкових накладних спричиняє одразу два жахливих наслідки – придушує відновлення економіки та руйнує кредит довіри до влади.

Соціологічне опитування центру "Соціополіс" щодо того, хто з представників економічного блоку найбільш негативно впливає на ставлення населення до влади вказало, що це саме Гетьманцев.

Волонтер і лідер руху Save ФОП Сергій Доротич у коментарі телеканалу I-UA.tv заявив, що "нічого гарного для України Данило Гетьманцев зробити не може. Він диверсант, який нічого самостійно зробити не здатен. Всі його законодавці ініціативи — вузькопрофільний лобізм певних структур чи ого особистих інтересів, не більш... Будь-яка ініціатива Гетьманцева б'є по інтересах країни та українців загалом". На його думку, Гетьманцева слід якнайшвидше усунути з займаної посади. Однак, влада поки не дослухається до таких думок.

Ще однією подією, до якої може бути дотичний Гетьманцев у власних інтересах є його зв'язок з компанією "М.С.Л.": комітет Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики 6 листопада схвалив та рекомендував прийняти за основу законопроект №10101 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення законодавства у сфері організації та проведення азартних ігор та державних лотерей". Якщо вивчити норми, запропоновані авторами, то можна виявити спроби "підігравати" деяким компаніям, зокрема й тій, з якоюпов'язаний Гетьманцев.

Водночас, питання до Гетьманцева можуть виникати не лише через його діяльність на державній посаді, а й через бізнес у Криму, який усі 9 років наповнює бюджет росії, і маму-мільйонерку, про що йдеться у розслідуванні журналістів BIHUS Info.

Низка цих факторів наводить до висновків, що Гетьманцев наразі не працює в національних інтересах України та розвитку економіки.