RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Після перемоги у тендері для армії фірма-переможець була відсторонена від торгів та стала жертвою інформатаки

Державне підприємство Міністерства оборони України "Агенція закупівель у сфері оборони" відсторонило ТОВ "МГК Рейл" від тендеру на постачання палива за неіснуючих причин. Крім цього компанія отримала низку неправдивих обвинувачень.

Про це заявила комерційний директор ТОВ "МГК РЕЙЛ" Тетяна Смоланова, коментуючи поширення щодо підприємства інформації, що містить недостовірні або неправдиві дані, пише "Цензор.НЕТ".

"Ми законно перемогли у тендері на постачання палива для реактивних двигунів. Згодом у організаторів торгів виникли "питання" до наданого пакету документів. В Агенції закупівель у сфері оборони почали посилатися на неіснуючі причини. Зокрема, на відсутність листа гарантійного терміну зберігання палива. Втім, серед документів, що надавались на участь в закупівлі, ТОВ "МГК Рейл" ця умова була виконана, що видно з відкритого доступу до даних тендеру на сайті Prozorro", – зазначила комерційний директор компанії.

За її словами, окрім цього "МГК Рейл" надала всі офіційні документи та дозволи для виконання умов участі в тендері, в тому числі й довідку від ДПС про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів.

"Виконуючи державні замовлення минулого року "МГК Рейл" вчасно поставляла якісний товар, згідно з умовами укладеного з оборонним відомством договору. Це підтверджується митними деклараціями, паспортами якості і протоколами випробувань", – наголосила Тетяна Смоланова.

Вона вказує, що якщо і змінювалися строки поставок, то ініціатива виходила від замовника: "Це завдавало збитків нам як імпортеру і постачальнику: сплата тривалих простоїв автомобільного і залізничного транспорту з великим об’ємом вибухонебезпечного товару по всій Україні. Втім, навіть за таких умов, ми знаходили можливість залишити ціну без змін".

У вказаному тендері брали участь три постачальники палива: ТОВ "МГК Рейл", ПАТ "Укрнафта", ТОВ "ОККО Постач". Після відсторонення від торгів "МГК Рейл" переможцем може стати ПАТ "Укрнафта", в порядку черговості цінових пропозицій.

ТОВ "МГК РЕЙЛ" раніше було виконано аналогічні договори поставки для Міністерства оборони (авіаційне паливо), Державної прикордонної служби (зимове дизельне паливо), АТ "Українська залізниця" (зимове дизельне паливо) та для понад 50 приватних компаній-споживачів нафтопродуктів.