RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Бізнесмени Носови через сплату податків у Криму фінансують агресора - розслідування

Деякі українські бізнесмени продовжують фінансувати країну-терориста, йдеться про Володимира та Костянтина Носових, які не припинили бізнес в окупованому Криму.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Hocoв Володимир Миколайович та Носов Костянтин Володимирович в АР Крим володіють підприємством "ТОВ "Бластко" (ІПН 3128097633). Основний вид діяльності - виробництво вибухових речовин. У власності батька та сина було підприємство "ТОВ "СК Блакитна Затока", ліквідовано 12.12.23. "СК Блакитна Затока" займалася готельним бізнесом в АР Крим. Підприємства сплачували до скарбниці окупаційної адміністрації Криму. Також прикладом зв'язку Володимира Носова з бізнесом окупованого Криму може бути і те, що він є співзасновником "КРИМБОЛГАРСЕРВІС" разом із Янакі Миколою, який перебуває під санкціями РНБО.

Родина Носових має багато підприємств на підконтрольній території України. Носов Володимир (ІПН РФ 910314030945) є бенефіціаром ПрАТ "ІНТЕРВИБУХПРОМ" (ЄДРПОУ 31385850); ТОВ "Будівельна компанія Блакитна затока" (ЄДРПОУ 34496075), ТОВ "КРИМБОЛГАРСЕРВІС" (ЄДРПОУ 30993483), ТОВ "Ялтинський бетонний завод №1" (ЄДРПОУ 33876123 695) та ТОВ "Б5

ПрАТ "ІНТЕРВИБУХПРОМ" (ПрАТ "ІВП") співпрацює з ПрАТ "Полтавський ГЗК", ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", ТОВ "Єристівський ГЗК". Полтавський та Єристівський гірничо-збагачувальні заводи належать Ferrexpo. АрселорМіттал Кривий Ріг належить ArcelorMittal бізнесмена індійського походження Лакшмі Міттала.

Син Володимира Носова - Костянтин Носов (ІПН РФ 772804609368) є власником ТОВ "БВР-КОМПЛЕКС", який володіє великим пакетом акцій ТОВ "ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ" (ЄДРПОУ 32744298). Підприємство надає послуги у сфері добування корисних копалин та розробки кар'єрів. Бенефіціаром "ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ" є Приймак Олександр Олегович. Приймак мав бізнес у таксі, водії якого нібито розвозили наркотики. Журналісти фіксували, як на фурах його фірми закривають номери перед зважуванням, заощаджуючи на податках. "ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ" співпрацює з АТ "Подільський цемент", що входить до компанії "CEMARK" CRH в Україні. ТОВ "Вінницьке кар'єроуправління", власником якого є Нестеренко Оксана Геннадіївна, співпрацює з ПрАТ "ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ". Івано-Франківськцемент" екснардепа Миколи Круця.

Власників згаданих підприємств закликають ретельно вивчити репутацію тих, з ким вони співпрацюють, переглянути стосунки з такими партнерами як Володимир Носов та Костянтин Носов. РНБО, НАБУ, Генпрокуратурі та СБУ також слід звернути увагу на можливу незаконну діяльність сім'ї Носових та їхніх підприємств.