RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україна відповіла на газове прохання Росії вимогами

Оператор газотранспортної системи (ГТС) України "Укртрансгаз" заявив про недотримання російським газовим монополістом ВАТ "Газпром" тисків на вході в українську ГТС, які вказані за контрактом.

Про це повідомляє російське інформагентство "Интерфакс".

В "Укртрансгазі" підкреслили, що наразі "Газпром" не підвищив тиск газу до відповідного рівня.

Як зазначив оператор української ГТС, нещодавно "Газпром" направив "Укртрансгазу" заявку на збільшення обсягів транспортування газу в країни Європи на 20% - до 275 млн куб. м на добу у зв’язку з ремонтом газопроводу "Північний потік".

У свою чергу, "Укртрансгаз" заявив про готовність виконати вищевказану заявку "Газпрому", якщо російська компанія забезпечить гранично допустимий тиск на прикордонних газовимірювальних станціях, які розташовані на території Росії.

Згідно з даними словацького газотранспортного оператора Eustream, заявка на транзит російського газу зросла зі 145,8 млн куб. м (8 серпня) до 180,1 млн куб. м (9 серпня).

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про готовність повернутися до реалізації проекту газопроводу "Турецький потік", по якому російський газ буде поставлятися до Євросоюзу в обхід України.