RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Учасники блокади Донбасу погрожують захоплювати ТЕЦ

Учасники блокади Донбасу братимуть під контроль енергозабезпечувальні підприємства, якщо в Україні почнуться віялові відключення електроенергії. Про це заявив координатор блокади, народний депутат України Володимир Парасюк, передає InfoResist.

"Якщо буде така маніпуляція, тому що немає причин відключати, то штаб буде брати під контроль станції і підприємства, які забезпечують енергетичну стабільність в Україні", - заявив Парасюк.

За його словами, вугілля займає лише 20% серед усіх вантажів з "ДНР" та "ЛНР", які перехопили активісти. Крім того, депутат повідомив, що на Краматорській ТЕЦ йому повідомили, що не будуть відчувати проблем в разі припинення поставок антрациту.

"Там сказали, що ніяких відключень не буде, тому, що основу основ в нашій державі (в енергетичній сфері), я про електричну енергію кажу, займають атомні електростанції", - зазначив Парасюк, додавши, що підприємства можуть перейти на газ, як це зробила Краматорська ТЕЦ.

Щодо теплопостачання, то депутат запропонував відмовитися від кута антрацитових груп і замінити повністю газом.

"Все страшилки - маніпуляція для залякування людей, щоб вони обурювалися стосовно торгової блокаді", - підсумував Парасюк.

Нагадаємо, міністр енергетики України Ігор Насалик, повідомив, що віялові відключення електроенергії можуть початися вже через два тижні через дефіцит антрацитового вугілля на українських електростанціях.