RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Батіг і пряник для Путіна: США готують новий удар по газопроводу в обхід України

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США схвалив законопроект, покликаний зупинити будівництво російських газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Про це в Facebook повідомив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Автором законопроекту став конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер.

"Завершення будівництва "Північного потоку 2" і "Турецького потоку" створить додаткові загрози для мільйонів європейців, призведе до дестабілізації континенту", - наводить слова автора законопроекту "Укрінформ".

Документ HR:3206 про захист європейської енергетичної безпеки вводить санкції за поставки технологій та обладнання для російських трубопровідних проектів. Зокрема, він передбачає заходи проти суден-трубоукладачів, які ведуть будівництво магістралей.

Раніше в березні Адам Кінзінгер представив законопроект HR:1616 про європейську енергетичну безпеку і диверсифікації, який спонукає європейські країни розвивати власні енергетичні джерела.

"Ці два закони будуть діяти як батіг і пряник. Вони забезпечать, щоб американські союзники в Європі були захищені від несанкціонованого використання Росією енергетики як зброї", - зазначив конгресмен.

Відзначається, що незабаром законопроект HR:3206 буде винесено на голосування в Палаті представників. Шанси на його швидке прийняття є високими, оскільки ініціатива виходить від обох партій.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Польща зробила привабливу пропозицію по українській ГТС.