RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Альтернативи немає: в Україні анонсували підвищення цін на електроенергію

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), вважають за необхідне вирівняти тарифи на електроенергію для населення і підприємців.

Про це заявив глава НКРЕКП Валерій Тарасюк в ефірі програми "Свобода слова".

"Це самообман, що ми платимо низький тариф на електроенергію. Ми його платимо в ціні товару: ми платимо низький тариф, за нас його платить хлібозавод, закладає ціну в хліб, ми купуємо хліб за завищеною ціною, а хлібозавод ще й втрачає конкурентоспроможність - і це ланцюгова реакція ", - пояснив свою позицію Тарасюк і заявив, що в довгостроковій перспективі не існує іншого шляху, як вирівняти вартість Електроенергія для населення і для промислових підприємств.

За його словами, існування різного тарифу на електроенергію для населення і для бізнесу є "раковою пухлиною для української економіки".

Як повідомляв "Апостроф", з 1 листопада НАК "Нафтогаз України" підвищив ціни на газ для промислових споживачів через стрибок цін на європейському ринку, а це може спричинити за собою подорожчання для населення.