RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

В Україні підвищать тарифи на електроенергію: кому не пощастить

Мінекоенерго України має намір підвищити тарифи для найбільш великих побутових споживачів до рівня II класу промислових споживачів, пізніше це торкнеться і населення.

Про це на прес-конференції сказав міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

"Ми будуємо ефективні енергетичні ринки. ПСО, або режим спеціальних зобов'язань - інструмент, який не покращує ефективність ринку. Я не думаю, що ми повністю відмовимося від ПСО в 2020 році, але ми будемо рухатися в напрямку того, щоб зменшити обсяг ПСО", - розповів Оржель.

"Зокрема, ми розглядаємо і вивчаємо можливість, що означає приведення ціни до реальної ринкової - до II класу напруги - для тих побутових споживачів, які споживають набагато більше, ніж інші", - додав глава Мінекоенерго.

Оржель пояснив, що мова йде про випадки, коли споживач або дуже багатий, або він ховає за фізичною особою промислове виробництво.

"Це великі обсяги - понад 500 кВт або ще більше", - уточнив він.

Відзначимо, що в Україні тарифи на е/е для домогосподарств станом на початок 2019 року покривали її собівартість (виробництва і розподілу) лише на 46,2%, що нижче за показник річної давності - 51,7%.

Детальніше про зміну тарифів на комунальні послуги цієї зими читайте в матеріалі "Апострофа": Зима тривоги нашої: як зміняться тарифи на опалення і гарячу воду.