RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Світло даватимуть по 5-6 годин: в уряді розповіли про ситуацію з енергопостачанням

В українському уряді запевняють, що попри постійні російські атаки по об'єктах енергетичної системи, вона залишається цілісною. Дефіцит надалі корегуватиметься обмеженнями споживання.

Про це розповів очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль.

Читайте також: Тотальний блекаут: чи можуть росіяни знеструмити Україну

За його словами, станом на 29 листопада заживлено всі регіони країни, окрім Херсонської області, де територія сильно замінована і є суттєві пошкодження.

Зараз виробництво електроенергії в країні здатне покрити 70% від потреб у споживанні. 30% нестачі надалі корегуватимуть обмеженнями споживання. Населення не матиме електроенергії щонайменше по 5-6 годин щодня.

"НЕК "Укренерго" доводить до обленерго обсяги електроенергії, які можна поставити в той чи інший регіон від електростанцій. Далі вже обленерго визначають - кого вони вимкнуть, щоб дотримуватися встановлених лімітів", - зауважив Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що обленерго мають виконувати два завдання: не перевищувати надані "Укренерго" ліміти електроенергії та звести до мінімуму нерівномірне відключення споживачів.

Раніше Апостроф писав, що США допоможуть Україні у відновленні енергосистеми після терористичних російських ударів по критичній інфраструктурі.