RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна показала свої новітні військові розробки на виставці в Європі: опубліковані фото

Державний концерн "Укроборонпром" показав розроблені ним новітні безпілотні літальні апарати у Франції на найбільшій міжнародній виставці Eurosatory-2016, присвяченій питанням безпеки і оборони та пов'язаних з цією сферою передових технологій.

У прес-службі концерну відзначили, що безпілотники працюють у складі систем управління боєм і управління вогнем артилерії, розвивають швидкість понад 100 км/год, мають тривалість польоту до 12 годин і працюють на висоті 2 км.

"Укроборонпром" оснащує українську армію сучасним озброєнням і військовою технікою. Вітчизняні БПЛА, представлені на міжнародній виставці EUROSATORY – яскравий приклад прогресу українського ОПК", – заявив заступник гендиректора з зовнішньоекономічної діяльності концерну Денис Гурак.

Військовий експерт Сергій Згурець на сторінці "Зброя України" у Facebook зазначив, що "Укроборонопром" демонстрував на виставці також "Дозор-Б", ПТРК "Корсар", який вперше поставили на триногу, відому "Стугну", керований "Квитнык" та інші новинки.

"Окрема експозиція - у Науково-виробничого об'єднання "Практика". "Практика" привезла багатоцільовий тактичний автомобіль "Козак-II", "Барс-6" і броньований "Дефендер". Свою бронемашину "Варта" привезла "Українська броня", вона також на окремому стенді. Кіпрська компанія Lacenaire Limited l демонструвала "Онцилу", загалом, доведений до розуму наш "Дозор", ліцензія на який була продана польській компанії, а далі, як кажуть, пішло-поїхало... "Онцил" було дві. Одна - як багатофункціональний бронеавтомобіль, друга – з новим підйомним пристроєм для штурмових підрозділів. Решта фото – набросом, для розуміння духу заходу. Зразки вибирав на тему нової/полунової броні та гусеничної і колісної. В основному, від європейських виробників", - зазначив Згурець.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії дали оцінку сучасному БТР-4 українського виробництва, тест-драйв якого провів особисто президент України Петро Порошенко.