RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​"Укрзалізниця" готує українцям "сюрприз" з цінами на квитки

Український залізничний перевізник "Укрзалізниця" (УЗ) планує в довгостроковій перспективі підняти тарифи на квитки в пасажирських поїздах до ринкового рівня.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на проект проспекту емісії єврооблігацій перевізника, текстом якого володіє агентство.

У документі вказується, що компанія має намір відмовитися від перехресного субсидування втрат при перевезенні пасажирів за рахунок прибутку від вантажних перевезень.

В компанії зазначають, що вже успішно впровадили цінову політику, яка ґрунтується на рівні попиту і пропозиції, для своїх вагонів Інтерсіті + бізнес-класу.

Компанія також планує відкрити доступ до ринку залізничних перевезень для приватних компаній.

У той же час, в "Укрзалізниці" відносять дерегуляцію ринку до факторів ризику. У компанії вважають, що посилення конкуренції на ринку вантажних і пасажирських залізничних перевезень в Україні може мати непередбачені наслідки для компанії.

Як повідомляв "Апостроф" раніше Кабмін прийняв стратегію "Укрзалізниці" до 2023 року, яка розглядає можливість відновлення припиненої в березні 2017 року залізничного сполучення з Донецькою і Луганською областями.