RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні підскочать ціни на житло: названа причина

В Україні забудовники вже незабаром будуть зобов'язані суворо дотримуватись європейських стандартів і норм галузі, внаслідок чого підвищаться ціни на житло.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад і територій.

Так, експерти зазначають, що перехід українських державних будівельних норм (ДБН) на європейські стандарти дійсно спричинить за собою зростання цін на нерухомість.

Це пов'язано з тим, що за багатьма параметрами забудовники будуть витрачати більше грошей на будівництво. За рахунок інших будматеріалів, які доведеться використовувати в результаті впровадження європейської стандартизації, вартість будівництва кожного об'єкта виросте приблизно на 20%. Це неминуче відіб'ється на ціні кожного "квадрата" нового житла.

За словами експерта в сфері нерухомості Вікторії Берещак, витрати на створення поліфункціонального, продуманого, безпечного для життя комплексу, як правило, тягнуть на себе 30-40% бюджету проекту в середньому сегменті і в "комфорт +".

Але при цьому варто врахувати те, що значно зросте і якість нових об'єктів будівництва.

За словами Берещак, в цьому сенсі економ-сегмент уже морально застарів і програв "боротьбу за споживчі серця".

Надалі, передбачила вона, в житлових проектах цього класу можливі зміни в девелоперських підходах до продукту, які включають в себе створення та проектування житла і збільшення інвестицій в інфраструктурні об'єкти на території.

В іншому випадку цей сегмент поступово "загине", але спершу намагатиметься мімікрувати під нижні межі комфорт-сегмента. Це буде супроводжуватися численними спробами обдурити покупця.

Раніше ми також повідомляли про те, що Київ потрапив в топ-10 рейтингу цін на житло.