RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

​Данченко назвал причины провала внедрения системы облачного хранения данных в Украине

Голова парламентського комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко вважає, що законопроект про хмарне зберіганні даних в Україні не був прийнятий через те, що він є антикорупційним.

В інтерв'ю Лізі Данченко підкреслив: "Існує велика кількість державних в першу чергу структур, які не зацікавлені у прийнятті цього закону. Крім того, що він відкриває ринок хмарних обчислень, проект вбиває корупцію в державних органах".

При цьому нардеп пояснив: "Не потрібно буде отримувати додаткові дозволи, щоб використовувати хмару. А за такими узгодженнями часто корупція і криється. Не потрібно буде будувати свій дата-центр. А будівництво - це найбільша корупційна в світі штука. Піди потім порахуй, скільки цеглин заклали у фундамент. Не потрібно купувати сервери, не потрібно їх обслуговувати".

"Все дуже просто. Кажучи по-англійськи, цей закон non cost effective для українського чиновника", - підкреслив Данченко.

ЗМІ нагадали, що раніше ідею дозволу хмарного зберігання даних піарив заступник глави АПУ Дмитро Шимків, а сама система могла б заощадити державі багато грошей.