RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Хакери влаштували масштабну диверсію проти "Яндекса"

Працюючі на західні спецслужби хакери в минулому році зламали системи російського інтернет-пошуковика "Яндекс" і впровадили в нього спеціальні програми для стеження за користувачами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

"Атака сталася в жовтні-листопаді 2018 року. Хакери використовували програму Regin, яку, як вважається, використовують спецслужби США, Великобританії, Канади, Австралії та Нової Зеландії. Яка з цих країн організувала кібератаку, невідомо. Розвідувальні органи всіх 5 країн відмовилися від коментарів .

За даними агентства, хакери зберігали доступ до систем "Яндекса" щонайменше кілька тижнів.

Співрозмовники агентства припускають, що хакери шукали технічну інформацію про те, як "Яндекс" перевіряє справжність облікових записів користувачів. Ці дані могли б допомогти їм видати себе за користувачів "Яндекса" і отримувати доступ до їх особистим повідомленнями.

Відзначається, що метою атаки була група розробників російського пошукача.

В "Яндексі" підтвердили спроби злому, не уточнивши їх джерело. Компанія заявила, що атаку нейтралізували на самому початку, до заподіяння шкоди.

"Чи можемо запевнити, що зловмисники не змогли отримати доступ до даних користувачів сервісів" Яндекса ", - заявили в прес-службі пошуковика.

Як повідомляв "Апостроф", gредставники правоохоронних органів декількох країн оголосили про підсумки операції проти міжнародного угруповання хакерів, які викрали понад 100 млн доларів у 40 тисяч чоловік за допомогою шкідливої програми GozNym.