RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В автомобілях Tesla з'явиться режим "українських доріг": Ілон Маск гарантував

Глава компанії Tesla Ілон Маск пообіцяв запустити в своїх електрокарах систему безпілотного управління з можливістю обходити дорожні вибоїни.

Про це сам Маск повідомив на своїй сторінці в Twitter, відповідаючи на коментар власника авто своєї марки.

Так, користувач Twitter з Канади написав у голови Tesla на сторінці:

"Вчора я проїхав 300 км на своїй Tesla Model 3, після останнього оновлення софта. Система працювала відмінно, самостійно обираючи потрібну швидкість, залежно від ситуації на дорозі. Тримаючи одну руку на кермі для контролю Автопілота, я з легкістю дістався з точки А в точку Б, практично без безпосередньої участі в процесі. А долучатися до процесу мені доводилося тільки в одному випадку: для об'їзду вибоїн, яких поблизу Квебека виявилося, на жаль, багато цієї весни".

Він поставив Ілону Маску питання, чи працюють інженери компанії над технологією в електронній системі Автопілот Tesla з розпізнавання і обходу ям на дорозі.

"Безсумнівно", - відповів Маск.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому з настанням відлиги на українських дорогах разом зі снігом з доріг став сходити і асфальт. Про причини такої ситуації в рік відразу після оголошеного урядом "року доріг" в Україні, в нашому матеріалі.