RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Європі презентували концепт авто на сонячних панелях: подробиці і фото

У Нідерландах компанія Squad Mobility розробила прототип автомобіля на сонячних батареях.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Electrek.

За словами генерального директора компанії Роберта Ховерса, його дах sз сонячних елементів здатен забезпечити проходження до 9000 км дальності в рік у сонячному регіоні. Це приблизно 30 км або одна година їзди по місту в день протягом 300 днів на рік.

При цьому в Squad можна додатково встановити батареї більшого розміру і заряджатися за допомогою простої розетки. Базова комплектація зможе максимально прискорюватися до 45 км/год, однак компанія має намір запропонувати більш динамічну модель з максимальною швидкістю в 80 км/год.

Експериментальний електромобіль призначений для використання в межах міста. Модель відрізняється надмалими розмірами і займає площу всього 2 метри квадратних. Це дозволяє паркувати до чотирьох авто такого типу на звичайному паркувальному місці.

Всередині автомобіля можуть розміститися двоє дорослих пасажирів. Також над задньою віссю встановлені два додаткових крісла для маленьких дітей зростом до 1,25 метра.

Зараз концепт авто можна замовити лише на території Європи. В даний момент виробник збирає попередні замовлення, щоб почати промислові поставки електромобіля в 2021 році.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді американський підприємець Ілон Маск представив броньований електричний пікап - Cybertruck, здатний витримати удар кувалдою і навіть постріл з 9-міліметрової вогнепальної зброї.