RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Як в Україні працює громадський транспорт: фото і відео "карантину" в різних містах

В Україні після оголошення карантину через коронавірус, незважаючи на заборону в громадському транспорті, возять більше 10 осіб, люди в салонах більшість без масок, а на зупинках великі черги.

"Апостроф" зібрав все, що відомо на даний момент.

КИЇВ

У столиці поки не дотримуються введених жорстких заходів обмеження, люди продовжують користуватися міжміськими маршрутками, а також порушують правила карантину в міському громадському транспорті.

Кондуктор одного з громадського транспорту розповів, що нещодавно салон був забитий, неможливо було пройти по салону. При цьому він зізнався, що пасажирів не рахує.

"Нам прийшла СМС, що з 12:00 возити по 20 чоловік", - говорить кондуктор.

Маршрутники скоротили вихід транспорту на маршрути в два рази, повідомив LIGA.net власник одного з київських маршрутних перевізників на правах анонімності.

З 18 березня, після закриття метро, оператори будуть реагувати на ситуацію і виводити потрібну кількість транспортних засобів на маршрути. Особливо це стосується маршрутів з підвищеним попитом - перш за все дублюючі рух уздовж гілок метрополітену.

Перевізники також посилили заходи з дезінфекції транспортних засобів - щоденна обробка салону хлорним розчином, водіям видаються маски і рукавички.

Чи будуть маршрутники виконувати обмеження на перевезення до 10 пасажирів в одному автобусі - поки неясно. Співрозмовник LIGA.net зазначає, що швидше за все "ніхто не зможе забезпечити фізично". До того ж, такі рейси будуть нерентабельними, а про компенсації таких перевезень з боку КМДА на сьогодні мова не йде.

ОДЕСА

За даними видання "Думська", 18 березня не вийшли на лінії до 80% маршруток, що курсують між селищем Котовське, центром Одеси і Таїрова.

Тому люди там також створюють стовпотворіння і не дотримуються карантинних правил. Пасажири буквально ломляться в транспорт, багато хто без масок.

Муніципалітет на таке грубе порушення автоперевізниками договорів поки що не реагує.

ХАРКІВ

У місті трамваї і тролейбуси забиті, а на зупинках навіть в 5 ранку було в рази більше людей, ніж зазвичай.

6:40 Зазвичай в цей час до 5 осіб на зупинці. За 20 хвилин було 2 тролейбуси і 1 автобус. Ось вам і ранок без метро.

Як повідомляв "Апостроф", 18 березня, поки українці не дотримуються карантинних правил при пересуванні в громадському транспорті, то інші створюють затори в Києві, виїжджаючи на власних авто.