RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Покупців нових авто чекає "сюрприз" з запахом салону і ціною: з'явилися подробиці

Різкий запах в салоні постійно згадується як одна з найбільших скарг серед покупців нових автомобілів, особливо азіатського виробництва. Тому Європейська економічна комісія Організації Об'єднаних Націй (ЄЕК ООН) оновила своє керівництво по стандартам якості повітря в салоні автомобілів, яке пропонують прийняти урядам різних країн.

Як повідомляє "Апостроф", про це нововведення розповідає британське видання Аutocar.

Якщо ці рекомендації будуть прийняті, в країнах, де виробляють автомобілі, контролюючі органи будуть ретельніше стежити за хімічними речовинами, які виділяють пластмаси, клеї, тканини та інші матеріали.

Фахівцями було встановлено, що вісім речовин, які зазвичай дифундують з салонів автомобілів, особливо нових, несприятливо впливають на пасажирів. Зокрема, це такі летючі органічні сполуки як ацетальдегід, акролеїн, бензол, етилбензол, формальдегід, стирол, толуол і ксилол.

Їх запахи можуть викликати у деяких людей алергічні реакції - подразнення очей, чхання, запаморочення, задишку, втому, нудоту і головний біль, їх сила залежить від впливу тепла і світла в автомобілі.

"Запах не просто випаровується і зникає. Випарувався в кабіні, ввечері, коли салон охолоне, він знову вбереться поверхнями", - пояснив тривалість шкоди від неякісного повітря в салоні генеральний директор випробувальної компанії Emissions Analytics Нік Молден.

Не виключено, що "менш смердючий автомобіль" буде коштувати трохи дорожче, оскільки фірми повинні будуть використовувати інші, більш дорогі матеріали.

Як повідомляв "Апостроф", харківські умільці перетворили стару "Волгу", яку купили у дідуся за 12 тисяч гривень, на стильний кабріолет.