RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Нові правила карантину на "Укрзалізниці": що треба знати і скільки вже людей не пустили в вагони

Зовсім недавно в Україні були введені нові, більш жорсткі, карантинні обмеження, деякі з яких зачіпають правила пасажирських перевезень. Однак за цей час до міжрегіональни[ поїздок було не допущено не так вже й багато громадян із загального середньостатистичного трафіку.

Про це говорить прес-служба головного залізничного перевізника України "Укрзалізниці".

Так, повідомляється, що з моменту введення більш жорстких правил, всього 0,5% людей не допустили до поїздок через відсутність всіх необхідних документів, - повідомив керівник пасажирського напрямку "УЗ" Олександр Перцовський.

При цьому, за його словами, з початку жовтня послугами "УЗ" вже скористалося 125 тисяч чоловік (поїзди дальнього сполучення і Інтерсіті +). З них не допустили лише 340 пасажирів. Це було пов'язано з тим, що у цих людей були відсутні ковід-сертифікати про вакцинацію або інші допустимі документи, на кшталт негативного результату ПЛР-тесту.

"Пасажири отримали всю інформацію, з розумінням поставилися до нових правил перевезень і в більшості випадків їх неухильно дотримуються. Також хочу подякувати всім поїзним бригадам, робочим станцій, вокзалів, контактного центру за злагоджену і професійну роботу в цій нестандартній ситуації", - додав керівник пасажирського напрямку АТ "Укрзалізниця".

Варто нагадати, які зараз потрібні документи для того, щоб безперешкодно користуватися послугами міжрегіонального пасажирського транспорту:

  • квиток;
  • документ, що засвідчує особу;
  • документ про отримання хоча б однієї дози вакцини;
  • документ, який підтверджує проходження повного курсу вакцинації;
  • негативний результат ПЛР-тесту, експрес-тесту на антиген або документ, що підтверджує одужання від хвороби.

Для пасажирів у віці до 18 років наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не потрібно.

Раніше ми також повідомляли про те, в яких поїздах перевірятимуть COVID-сертифікати.