RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нові правила карантину з 21 жовтня: без яких документів не пустять в міжобласний транспорт

Ще 11 жовтня в ході засідання уряд вніс деякі зміни до постанови №1236. Вони передбачають введення більш жорстких правил для пасажирських рейсів в регіонах, яким присвоєно "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" епідеміологічний статус.

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Так, вже починаючи з 21 жовтня, міжрегіональні пасажирські рейси в таких регіонах будуть дозволятися тільки при наявності у всіх водіїв і екіпажу того чи іншого виду транспорту одного з наступних документів:

  • COVID-сертифікат, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації. У разі, якщо рейс здійснюється в регіоні або регіонах, яким присвоєно "жовтий" статус, досить буде підтвердження отримання водієм або членом екіпажу однієї дози дводозної вакцини від коронавірусної інфекції.
  • Міжнародного, внутрішнього сертифікату або іноземного сертифікату, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини, які дозволені ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях. Або ж негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або видужання особи від зазначеної хвороби. Документ повинен бути підтверджений за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку Порталу "Дія";

При цьому негативний результат ПЛР-тесту дійсний протягом 72 годин.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів.

Зокрема мова йде про автомобільний транспорт на автобусні маршрутки, а також про авіаційний та залізничний транспорт міжрегіонального сполучення.

Ці правила будуть застосовуватися для міських і внутрішньообласних рейсів.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака і пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Раніше ми також повідомляли, що ще одна область України перейшла в "червону" зону.