RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

СБУ розкритикувала дії учасників блокади Донбасу

СБУ засудила "популістські" дії деяких політиків, які, прикриваючись патріотичними гаслами "зупинення торгівлі з окупантами" і пропагуючи введення режиму економічної блокади, організували блокування руху залізничного транспорту на територію окупованої бойовиками Донбасу і назад.

Про це йдеться в заяві прес-служби СБУ.

У відомстві спростували звинувачення з боку ініціаторів блокади у комерційній зацікавленості торгівлі з самопроголошеними ДНР/ЛНР. СБУ нагадала затверджений порядок переміщення транспорту і вантажів.

В СБУ підкреслили, що дії активістів мають ознаки порушення статей "угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна", "блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства" і "примус працівників транспорту до невиконання своїх службових обов'язків".

Крім цього, блокада загрожує зриву стабільного функціонування енергосистеми України і може призвести до "віялових" відключень електрики.

Раніше невідомі вирізали частину залізничного полотна, що веде на окуповану бойовиками територію Донбасу.

Як повідомляв "Апостроф", директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Валентин Землянський вважає, що блокада Донбасу може призвести до комунальної катастрофи в Луганській області.