Коновалюк пропонує направити "гроші Януковича" на реалізацію Плану перезапуску економіки

Українці самі мають визначити, як витратити 1,5 млрд доларів, які були конфісковані у "справі Януковича".

Таку думку висловив економіст, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк, який також запропонував українцям проголосувати на сайті "Перезапуск економіки".

«Рішення про те, куди направити« 1,5 млрд. Януковича», повинні ухвалювати люди, в яких їх вкрали. І для того, щоб допомогти у цьому, за моєю ініціативою створено спеціальну сторінку, де кожен може зайти та проголосувати за варіант, який вважає правильним. Результати опитування будуть доведені до народних депутатів та урядовців. Разом ми зможемо ухвалити правильне рішення та змусити владу його виконати», – зазначив Коновалюк.

Експерт упевнений, що необхідно направити ці кошти на те, що дасть Україні шанс стати на ноги після тривалої економічної кризи.

«Ці «гроші Януковича» можуть стати ресурсом для реалізації Плану перезапуску економіки. Розпочинати потрібно з інвестицій в інфраструктуру – залізні і автодороги, мости, комунікації, порти, зв'язок, щоб на їх основі дати економіці можливість рости. Масштабні інвестиції в інфраструктуру завдяки ефекту мультиплікатора дадуть поштовх усій вітчизняній економіці, вони створять робочі місця та забезпечать податкові надходження до бюджету», – додав Коновалюк.

Також він нагадав, що українська влада, коли історія дає їй шанс розпорядитися великими фінансами, витрачає їх бездумно.

«Так було і з 4,8 млрд доларів від продажу «Криворіжсталі», і з ресурсами, отриманими від приватизації інших національних підприємств. Тільки з 2014 року Україна позичила у Міжнародного валютного фонду 11 млрд доларів, які пішли або на проїдання, або на утримання гривні, яка все одно впала втричі. Те ж саме може трапитися і з «1,5 млрд. доларів Януковича», про долю яких зараз сперечається верхівка нинішньої влади», – написав у блозі Коновалюк.

У кінцевому підсумку, впевнений Коновалюк, ці гроші мають піти на розвиток реального сектора економіки, який незабаром буде наповнювати бюджет.

«Так ми пустимо гроші в обіг, а не проїмо. Так ми дамо наступним поколінням основу для їхнього достатку. Так ми дамо країні надію», – резюмував Коновалюк.

Нагадаємо, 28 квітня РНБО повідомило про те, що суд останньої інстанції дозволив конфіскувати заарештовані 1,5 мільярда доларів, що належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.