RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Джерело розповіло деталі плану зі створення потужного силового органу під Порошенка

Національне бюро фінансової безпеки, яке збираються створити в Україні для заміни податкової міліції, не знизить тиск на бізнес, а навпаки дозволить президенту України Петру Порошенку надавати на економічну сферу ще більший вплив.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів нардеп Андрій Журжій ( "Самопоміч").

"Це фактично реінкарнація податкової міліції, тільки в більш потужному стані. І ніякого послаблення тиску на бізнес за цим законом не відбудеться. Ніяких запобіжників по прокуратурі, СБУ або поліції там не встановлено. Це потужний силовий орган, який планують створити під президента", - сказав він.

Як уточнює один з народних депутатів, знайомих з ситуацією, звинувачувати у появі законопроекту №8157 треба не його авторів, а президента.

"Пані Южаніну (одна з авторів законопроекту, - прим."Апострофа") не варто сприймати як самостійного гравця. Вона виконавець волі президента, і в політикумі все це знають", - упевнений він.

Деякі з критиків законопроекту №8157 не виключають, що Національне бюро фінансової безпеки своєю роботою може перешкоджати діяльності Національного антикорупційного бюро.

"Деякі склади злочинів, які віднесені авторами законопроекту до підслідності бюро, перетинаються зі злочинами, підслідними НАБУ. З урахуванням наявності "попередньої перевірки" тієї чи іншої інформації про злочин аналітиками [НБФБ] з можливістю поховати таку справу із поверхні землі до початку розслідування цих злочинів можуть взагалі ніколи не потрапити в НАБУ", - уточнює нардеп Тетяна Острикова ("Самопоміч").

У той же час, сама Ніна Южаніна впевнена, що подібне навряд чи станеться.

"Бюро фінбезпеки буде виявляти і розслідувати злочини, що здійснюються за участю рядових чиновників і суб'єктами господарської та державної діяльності. У разі виявлення злочинів, скоєних топ-особами, підслідними НАБУ, матеріали будуть протягом 24 годин передаватися НАБУ, як це передбачено нормами законопроекту", - написала нардеп на своїй сторінці в Facebook.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Українському бізнесу готують новий сюрприз: Порошенко хоче собі "кишенькове військо".