RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Україна віддасть компанії соратника Януковича і олігарха з Росії нові ліцензії на надра

Фірма, яку пов'язують з Едуардом Ставицьким, який був при екс-президенті України Вікторі Януковичі міністром енергетики, і міліардером з Росії Павлом Фуксом "Голден Деррік" збирається в півтора рази збільшити розмір ліцензійних площ.

Як стало відомо "Апострофу" з власних джерел, 30 серпня на засіданні Комісії з питань надрокористування Державної служби геології та надр України буде прийнято рішення про безконкурсне збільшення ліцензійних площ для ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" (колишнє "Голден Деррік").

Раніше у ЗМІ писали, що "Голден Дерік" належав Ставицькому, який після втечі Януковича і звинувачень у корупційних діяннях зміг повернутися в Україну і продовжити використовувати площі, виділені компанії під час його перебування на посадах в уряді Миколи Азарова. Депутат-втікач Олександр Онищенко стверджував, що Ставицький пішов на угоду з владою, віддавши частину прибутку.

Після повернення, як писали ЗМІ, колишній міністр об'єднався з російським олігархом Фуксом і нардепом Віталієм Хомутинніком, контролюючим держкомітет по надрам.

У розпорядженні "Апострофа" опинилася повістка дня з пропонованими рішеннями в яких чітко вказано, що без проведення конкурсу ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" отримає нові ліцензійні площі, що в півтора рази збільшить загальну площу ділянок компанії.

"Апостроф" буде спостерігати за засіданням і звернувся до Комісії з проханням підтвердити таке рішення і пояснити чому подібні преференції виявляються тільки цій компанії.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, в 2017 році екс-міністр Міненерговугілля Едуард Ставицький і нардеп від "Опозиційного блоку" Юрій Бойко продали газовий бізнес російському мільярдерові Павлу Фуксу.