RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Експерт назвав фактори, які визначать майбутній курс долара в Україні

До кінця 2019 року курс гривні до долара буде формуватися під впливом припливу коштів для покупки облігацій внутрішньої державної позики України.

Таку заяву зробив аналітик Максим Пархоменко.

Він нагадав, що до кінця року очікується ще більше 10 аукціонів розміщення ОВДП. Саме на них буде формуватися основний приплив коштів на міжбанк.

"Таким чином, курс може досягти позначки в 24,00 за долар", - сказав він.

При цьому експерт підкреслив, що якщо в цей період з'являться чинники, які можуть зупинити або поглинути цей потік, то процес зміцнення курсу гривні буде загальмовано.

Також він перерахував фактори, які можуть вплинути на процеси:

  • Настання холодів, що збільшить попит на газ. Це спричинить за собою додатковий попит на іноземну ліквідність. У парі з невдалими переговорами про транзит газу це може викликати зниження запасів нашого газу, який потрібен буде для підтримки труби в робочому стані, що і може тиснути на гривню.
  • Невдалі переговори з МВФ, що викличе відтік коштів з наших паперів і зупинить приплив нових і в свою чергу сповільнить темпи зміцнення гривні на ринку.

Гривня може зупинитися і на поточних позначках, але їх реалізація в даний момент малоймовірна, додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у країнці за відсутності форс-мажорних обставин не варто очікувати істотних коливань курсу національної валюти у віддаленій перспективі.