RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Де в Україні відкрити рахунок: опубліковано рейтинг найнадійніших банків

Оприлюднено рейтинг двадцяти найнадійніших банків України, в яких можна відкривати рахунки.

Про це повідомляє журнал НВ, який склав рейтинг разом з інвесткомпанією Dragon Capital.

Традиційно лідерами серед банків з надійною фінансовою системою залишаються установи з іноземним капіталом (в рейтингу їх 15) і державні банки (4 у списку). Однак в список потрапив й один комерційний банк ПУМБ олігарха Ріната Ахметова.

Очолює список Райффайзен Банк Аваль - українська дочка австрійського Raiffeisen Bank International. Перше місце належить установі вже кілька років поспіль. Також в топ-10 потрапили: Укрсиббанк, Сітібанк, ІНГ Банк, Креді Агріколь Банк, ОТП Банк, ПриватБанк, Укрексімбанк, Ощадбанк і ПроКредит Банк.

Найприбутковіший український банк - ПриватБанк - займає в рейтингу сьоме місце. За даними НБУ, його прибуток за останні три квартали цього року (27,4 млрд грн) більше ніж удвічі перевищує прибуток всіх інших 75 українських банків разом узятих. Звідси і рекордна рентабельність капіталу - співвідношення чистого прибутку до власного капіталу у ПриватБанку - 101%. За цим показником ближче всіх до нього Сітібанк (90%), у лідера рейтингу надійності - Райффайзен Банку Аваль - 41%. При цьому в портфелі ПриватБанку 81% непрацюючих кредитів. У Райффайзен Банку Аваль таких всього 8%.

Як повідомляв "Апостроф", Україна піднялася на 64-е місце в рейтингу інвестиційної привабливості Doing business-2020. Раніше українська держава знаходилося на сім позицій нижче.