RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Місія МВФ покинула Україну: що відомо про результати важливого візиту

Місія Міжнародного валютного фонду, яка працювала в Україні з 14 по 22 листопада, заявила про конструктивні і плідні обговорення з представниками влади України, проте для укладення домовленості про нову програму (Staff Level Agreement) буде потрібно продовження дискусій найближчим часом.

"Команда фахівців МВФ провела конструктивні й плідні обговорення з представниками влади України... Місія досягла помітного подальшого просування в дискусіях про заходи і реформи, які могли б лягти в основу нової програми, підтриманої МВФ. ... Дискусії триватимуть в наступні тижні", - йдеться в заяві глави місії Рона ван Родена за підсумками місії.

У заяві наголошується, що місія МВФ віддала належне значному прогресу, досягнутому в останні кілька місяців на шляху реформ і дотримання виваженої економічної політики.

У той же час джерело видання "Нового времени" заявило, що олігарх Ігор Коломойський і незалежність НБУ - два головні питання для МВФ.

Джерело відзначило, що будь-який компроміс з колишніми власниками ПриватБанку неприйнятний.

"Так, будь-який компроміс неприйнятний, так він підтвердить вплив Коломойського. А якщо він високий, то високий ризик дефолту і відкату реформ. А якщо так, то навіщо такій країні давати грошей, якщо вони з високою ймовірністю не повернуть? Логічно?" - сказав він.

Також місія скаржилася, що земельна реформа не приймається в тому форматі, як було обіцяно, а іноземців до ринку не допустили.

"МВФ розуміє, що це ще гірше, ніж мораторій, так як є ризик що за безцінь землі можуть бути скуплені всім відомими особами. Це не зовсім ринок", - сказало джерело.

Джерело додало, що місію найбільше "зачепив обман" щодо ринку землі.

Раніше "Апостроф" вже писав про спробу Коломойського запевнити представників МВФ в тому, що Україна - ненадійний партнер в переговорах.