RU  UA

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 квітня

14 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Росія заявила про важливий договір з Україною щодо газу

Глава російського Міненерго Олександр Новак заявив, що Росія і Україна домовилися, що з 1 січня обнуляються взаємні претензії і будуть зняті арешти майна в рахунок рішень за судовими позовами.

Про це повідомляють РІА Новини.

Домовленість про відмову від позовів, за якими немає остаточного рішення, стала частиною протоколу про газову співпрацю, який Росія і Україна підписали 20 грудня.

Для продовження транзиту "Газпром" укладе з "Оператором ГТС України" міжоператорську угоду, а з "Нафтогазом" - договір з бронювання потужностей для транспортування.

Передбачається, що в наступному році будуть заброньовані потужності для транзиту 65 мільярдів кубометрів газу, а в 2021-2024 роках - по 40 мільярдів кубів при встановленні конкурентного тарифу.

Що стосується врегулювання юридичних розбіжностей, то "Газпром" погодився виплатити "Нафтогазу" 2,9 мільярда доларів за вже винесеним рішенням Стокгольмського арбітражу, а український уряд повинен підписати мирову угоду з "Газпромом" про зняття антимонопольних претензій в 7,4 мільярда доларів.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський підписав закон, який встановлює правила регулювання на енергетичному ринку України і забороняє імпортувати електроенергію з РФ.