"Антонов" оприлюднив фото будівництва нового літака

У виробничих цехах державного підприємства "Антонов" будується транспортний літак Ан-178 з серійним номером 006 для міністерства внутрішніх справ Республіки Перу, згідно з підписаним в 2019 році контракту.

Фото процесу будівництва авіалайнера опублікувала в четвер, 6 лютого, прес-служба держпідприємства.

Як свідчать знімки, літакобудівельники вже завершили складання частини силової підлоги - гермопанелі основної ніші шасі. В даний час виконуються роботи по з'єднанню основних складових частин фюзеляжу. Згодом ці агрегати будуть передані в стапель загального складання.

"Державне підприємство "Антонов " поставить Ан-178 для Національної поліції Перу і буде здійснювати його обслуговування на період гарантійного терміну визначеного цим договором", - сказано в повідомленні прес-служби.

Літак Ан-178 призначений для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів загальною вантажопідйомністю до 18 тонн. Також він може використовуватися для евакуації населення із зони стихійного лиха, транспортування поранених на стандартних ношах, десантування рятувальних команд.

Як повідомляв "Апостроф", зарплата генерального директора держпідприємства "Антонов" Олександра Донця за грудень склала 1,2 млн гривень, що перевищило зарплату президента США Дональда Трампа.