RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Як коронавірус вдарить по економіці України: озвучено тривожний прогноз

В Україні за підсумками 2020 року падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) може скласти 5%, причиною цього є пандемія коронавірусу і введені урядом карантинні заходи.

Про це заявив глава українського уряду Денис Шмигаль в коментарі журналістам.

За його словами, саме таке падіння ВВП відображено в оновленому макроекономічному прогнозі від Кабміну, документ було опубліковано 29 березня.

Прем'єр-міністр зазначив, що до пандемії і карантину в уряді розраховували на зростання ВВП на рівні 3,7% до кінця 2020 року.

"При тому оптимістичному прогнозі, який був складений на початок року, коли ми не передбачали епідемії коронавірусу, прогноз був плюс 3,7%, зараз мінус 4,8% ВВП", - зазначив прем'єр.

Денис Шмигаль зазначив, що такий прогноз з падінням ВВП був узгоджений з міжнародними партнерами України, зокрема, з аналітиками Міжнародного валютного фонду. За його словами, ці підрахунки уряду можна вважати об'єктивними і усередненими.

"Я не можу назвати ні оптимістичним, ні песимістичним - це розрахунок", - сказав Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр анонсував ослаблення карантинних заходів в Україні через те, що державі необхідно "запускати економіку і забезпечити громадян роботою".