RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Девальвація гривні і не тільки: Кабмін озвучив прогноз на 2020 рік

Кабінет міністрів України прогнозує в 2020 році падіння валового внутрішнього продукту (ВВП), зростання безробіття і девальвацію гривні.

Про це йдеться в проекті змін до державного бюджету на 2020 рік, опублікованому на сайті Верховної ради.

В цьому році очікується падіння ВВП на 3,9%. До цього уряд чекав зростання ВВП на 3,7%. Також в Кабміні спрогнозували рівень безробіття в країні, який складе 9,4%. А падіння реальної заробітної плати складе 0,3%.

Крім того, середньорічний курс гривні в уряді прогнозують на рівні 29,5 за долар, тоді як попередній прогноз був 27 гривень за долар. При цьому інфляція тимчасово прискориться до 8,7%, а вже в наступному році повинна повернутися до 5%.

Однак в уряді очікують, що вже у другій половині 2020 року економічне зростання почне відновлюватися і прискориться в наступні роки. Серед основних причин називають високий світовий попит на продукцію українського агропромислового комплексу, зниження цін на імпортні енергетичні товари і більш стійку банківську систему.

Детальніше про втрати України в сфері економіки під час пандемії коронавірусу читайте в матеріалі "Апострофа": Економіка на карантині: скільки втратить Україна через коронавірус.