RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Коли українці почнуть отримувати грошові компенсації через карантин: названо дату

Верховна Рада схвалила зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", яким передбачена одноразова виплата 1000 гривень пенсіонерам та іншим незахищеним верствам населення.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

"Після набрання чинності змін до держбюджету потрібно близько 5 днів для того, щоб розпочати виплати. Рішення парламенту дає можливість додатково спрямувати понад 10 мільярдів гривень для виплати одноразової допомоги у розмірі 1000 гривень більш ніж 10,6 мільйонів людей", - сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Тобто, вже найближчими днями розпочнуться ініційовані Президентом України виплати одноразової грошової допомоги у розмірі тисяча гривень пенсіонерам та іншим незахищеним верствам населення.

Оскільки 5 днів спливає на вихідних, то виплати, ймовірно, почнуться з понеділка, 20 квітня.

Одноразову допомогу в сумі 1 тисяча гривень отримають пенсіонери, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадяни, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

Пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень буде зараховано автоматично, а тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша.

Як повідомляв "Апостроф", чергова індексація пенсій для українців відбудеться 1 травня 2020 року, а коефіцієнт перерахунку пенсій складе 1,11.