RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Фермери в розпачі: як посуха вдарить по економіці України

Втрата врожаю через посуху в Україніне тільки вдарить по фінансовому стану аграрних підприємств, але також загрожує збільшенням безробіття і скорочення кількості валюти в країні.

Таку думку висловили опитані "Апострофом" експерти.

Екс-віце-прем'єр, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко розповів, що постійно отримує інформацію від фермерів, які часто перебувають просто в жахливому стані: "Мене запитують, чому в Україні не працює страхування таких ризиків (пов'язаних із загибеллю врожаю), чому держава не допомагає фермерам? ".

В інших країнах, зокрема, в Канаді, де вирощування пшениці займає важливе місце в економіці, держава надає підтримку виробникам, і навіть рятує страхові компанії за часів неврожаю, щоб вони не збанкрутували.

"Фермер повинен завжди отримати підтримку у вигляді страхового платежу, якщо відбувається така біда, як у нас зараз", - підкреслив Леонід Козаченко.

На думку заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Михайла Соколова, проблеми врожаю загрожують всій економіці країни.

"Поряд зі збільшенням безробіття, різко скоротиться кількість валюти, що надходить в країну. Це нам загрожує девальвацією, а вже вона загрожує тим, що ціни виростуть на все. При цьому в умовах, коли закладений дефіцит бюджету, це особливо небезпечно, тому що він уже сам по собі може стати фактором інфляції ", - зауважив експерт.

Детальніше про те, чи вистачить продовольства країні і що буде з цінами на зерно читайте в матеріалі "Апострофа": Негода губить урожай: чи вистачить українцям хліба