RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Кому не підвищили пенсії в травні і чому: в ПФУ дали пояснення

Дві категорії українських пенсіонерів залишилися без підвищення пенсії в травні, яка передбачена щорічною індексацією.

Індексація проводиться раз на рік, повідомила в ефірі Суспільного повідомила заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду Олена Бойко.

Вона уточнила, що сума індексації залежить від коефіцієнта заробітної плати і від коефіцієнта стажу.

Перерахунок індивідуальний, київські пенсіонери в середньому отримали по 320 гривень доплати. Разом з тим сума індексації не може бути меншою за 100 гривень.

Перерахунку підлягає тільки основний розмір пенсії, без урахування підвищень і доплат. Таким чином, пенсіонери, у яких середня константа вище, ніж передбачено урядовою постановою, залишилися без доплат.

До сих пір такий показник становив 4404 гривні. Після збільшення його на 11%, середній став складати 4778 гривень.

"Отже, у тих пенсіонерів, які виходили на пенсію в минулому році, показник вище, і у таких справах перерахунок не проведений", - повідомила Бойко.

Також збільшення пенсії не торкнулося тих, хто отримує пенсію за спеціальними законами. Однак зараз їм проводиться оцінка величини розміру пенсії, призначена відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". За словами замначальниці ПФУ, до 25 травня їх пенсії також виростуть.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 липня 2020 року в Україні в черговий раз підвищиться прожитковий мінімум, що спричинить підвищення окремих видів пенсій.