RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Євросоюз виділив Україні рекордну суму

Єврокомісія від імені ЄС схвалила виділення Україні позики на 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Європейську правду".

Як сказано в повідомленні Єврокомісії, виплата другого і останнього траншу стала можливою після того, як Україна здійснила дванадцять політичних дій, узгоджених з ЄС. Зокрема кроки включали важливі заходи в області боротьби з корупцією і відмиванням грошей, управління державними фінансами, в банківському секторі, енергетиці, сферах охорони здоров'я та соціальної політики. Україна також завершує роботу над новою угодою з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і здійснила необхідні попередньо дії.

Разом з цим виплатою ЄС надав Україні 3,8 мільярда євро у вигляді позик з 2014 року. Це найбільша сума макрофінансової допомоги, яку ЄС виділив будь-якій одній країні-партнеру.

"Україна залишається на високому місці в європейському порядку денному. Ми продовжуємо надавати політичну, фінансову і технічну підтримку, особливо в цей кризовий час, щоб підтримати програму реформ України для побудови більш сталої економіки. В рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС Україні завершила необхідні реформи, і ми готуємо виділення коштів в розмірі 500 млн євро", - сказав Валдіс Домбровскіс, віце-президент Єврокомісії з економіки, яка працює для людей, який також відповідає за макрофін для України.

Своєю чергою єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні зазначив, що цей останній кредит в розмірі 500 млн євро є ще одним доказом готовності ЄС активно підтримувати Україну і її народ в ці важкі часи.

"Ми будемо надавати подальшу надзвичайну підтримку Україні в рамках більш широкого пакету заходів підтримки в зв'язку з пандемічною кризою", - запевнив єврокомісар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Рада Європейського Союзу 20 травня прийняла рішення про виділення Україні 1,2 мільярда євро в якості макрофінансової допомоги на подолання економічних наслідків пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.