RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Став відомий шорт-лист претендентів на пост глави Нацбанку України

Президент України Володимир Зеленський вже найближчим часом оголосить ім'я кандидата на посаду глави Національного банку України (НБУ).

Про це "Апострофу" повідомили відразу кілька джерел у банківському секторі.

"На сьогодні у нього є шорт-лист з трьох кандидатів", - зазначив один зі співрозмовників видання.

За його словами, основні претенденти - глава правління державного "Укргазбанку" Кирило Шевченко і голова ради НБУ Богдан Данилишин.

Що стосується третього претендента, то тут джерела називають різні прізвища. За даними одного зі співрозмовників "Апострофа", мова йде про колишнього представника України при Світовому банку Романа Жуковського. Інше джерело імовірним кандидатом називає члена ради Нацбанку Олену Щербакову.

При цьому, за даними джерел, представники міжнародних фінансових інститутів в Україні 6 липня планують зустрітися з президентом, щоб спробувати його переконати не призначати головою регулятора кого-небудь зі складу ради НБУ через наявність прямого конфлікту інтересів, так як саме рада Нацбанку чинила системний тиск на колишнього главу НБУ Якова Смолія, що і стало причиною його відставки.

"Саме це і визначило позицію міжнародних фінансових організацій про неприпустимість призначення на посаду главу НБУ когось із ради", - сказав співрозмовник видання.

За законодавством, глава Нацбанку призначається на посаду і звільняється з неї Верховною Радою за поданням президента.

Як повідомляв "Апостроф", 1 липня глава Національного банку Яків Смолій написав заяву про звільнення через, за його словами, систематичний політичний тиск. 3 липня Верховна Рада проголосувала за звільнення Смолія.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Економіка та фінанси
Теги: