RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Водіям в Україні готують неприємний сюрприз з паливом - ціни можуть злетіти

В Україні газ для автомобілів може подорожчати.

Про це повідомляє Auto24.

Така ідея українських нафтопереробних заводів з підвищенням цін націлена на збільшення продажів бензину. Її підтримує і Міністерство фінансів України, схваливши законопроект №4098 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збалансованості ставок акцизного податку на паливо", де йдеться про уніфікацію ставок акцизів на рівні 139 євро за 1000 л на всі моторні палива. А на сьогоднішній день акциз на газ становить 52 євро, а на бензин 213,5 євро за 1000 л.

За словами директора "Консалтингової групи А-95" Сергія Куюна, в разі підтримки проекту закону депутатами газ значно подорожчає. Він навів приклад, що ціна за газ може збільшитися на 2 гривні, а вартість бензину знизиться на цю ж суму. Тоді ціни майже вирівняться, різниця вартості за газ і бензин буде меншою.

Куюн зазначив, що в розрахунках показано, що таким чином надходження від продажу газу і бензину виростуть і складуть близько 3,5 млрд грн на рік.

У Міністерстві також наголошують, що законопроект спрямований на врегулювання питання щодо зменшення енергозалежності від Росії. А таким чином будуть забезпечені умови для вітчизняного виробництва.

Як повідомляв "Апостроф", у же взимку 2020-2021 в Україні можуть зрости тарифи на газ.