RU  UA

Скандальне рішення КСУ: Україна може втратити підтримку МВФ

Через рішення Конституційного суду, яке призвело до скасування статті про декларування, Україна може втратити підтримку Міжнародного валютного фонду.

Про це в ефірі Апостроф Live заявив головний редактор порталу Деньги.ua Олександр Крамаренко.

"Знаєте, це питання про антикорупційні органи і структури в Україні є для наших міжнародних донорів – не тільки для МВФ, а й для Світового банку, для Європейського банку реконструкції та розвитку, для ЄС – є дуже чутливим. І підстава дуже проста. Вони кажуть: ми даємо гроші вашому уряду, ми дуже зацікавлені в тому, щоб наші гроші не розкрадалися", - зазначив Крамаренко.

За словами експерта, якщо така структура припинить працювати, МВФ не зможе надавати Україні кошти. Кредитори не зможуть бути впевненими в тому, що їхні гроші не розкрадають.

"Чиновники з МВФ – це міжнародні бюрократи в доброму сенсі цього слова, які дуже тримаються за свої місця. Які досить шановані, кваліфіковані, і вони не хотіли б мати проблем із донорами. Тому вони запитують: ви нам гарантуєте, що ви не розкрадаєте кошти? Одна з гарантій – це існування антикорупційної структури", - додав Крамаренко.