RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Які пенсії в Україні і хто отримує найвищі: дані по регіонах

Судді в Україні отримують середню пенсію в розмірі 52 420 грн, але інші українці не можуть розраховувати на такі суми.

Про це повідомляє прес-служба "Пенсійного фонду України".

Згідно з офіційною інформацією, максимальний розмір виплати становить 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних українців, таким чином максимальна сума - 17 690 грн. Але судді отримують високу пенсію по спецзакону. Відзначимо, що в країні більше 11,2 млн пенсіонерів, з них всього лише 3487 суддів. Право на виплату вище звичайної є ще у військових - в середньому вони отримують 5,5 тис.грн.

Середня пенсія за віком - 3430 грн. Серед регіонів найвищі виплати отримують в Києві (4708 грн). На другому місці з пенсією в 4440 грн - Донецька область, а на третьому місці по рівні виплат виявилася Луганська область (4109 грн).

На Донбасі були високі зарплати на підприємствах, вони сплачувались легально і місцеві жителі мають великий стаж. На основі цього їм і нарахували заслужені пенсії. Це вплинуло і на рівень пенсій. А щодо Києва, в столиці традиційно отримують найвищі зарплати.

Найменшу пенсію 2708 грн отримують пенсіонери в Чернігівській області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експерти дали кілька порад українцям, які заздалегідь хочуть накопичити гроші собі на пенсію, адже пенсіонери в Україні - найбільш незахищений прошарок населення.