RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні змінили порядок призначення субсидій і пільг: що потрібно знати

Уряд на засіданні вдосконалив порядок надання житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Тепер субсидію можуть отримати домогосподарства, де є особи, які офіційно працюють за кордоном. Зокрема, це стосується і тих країн, з якими Україна не уклала договорів про соціальне забезпечення. Або також особи, які перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до 3 років.

Також субсидію можуть отримати особи, які придбали житло в перебігу 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії. Зокрема, шляхом успадкування. Також особи, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (в даний час житлова субсидія їм може призначатися тільки за рішенням комісії).

Крім того, тепер за допомогою месенджерів можна отримати більше інформації про пільги і житлові субсидії від "Ощадбанку". Також встановлено порядок повернення надміру (помилково) сплачених громадянам пільг і житлових субсидій. Все проходить в грошовій безготівковій формі.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні субсидією користуються більше 6 мільйонів сімей, однак в 2021 році зросте кількість українців, у яких виникнуть проблеми з оплатою комунальних послуг, проте українці не поспішають звертатися до влади, не всі довіряють.